gototopgototop

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Φωτογραφικό Υλικό
"Τα νέα της Τούμπας"
Ιστορικό Συλλόγου
Διοικητική Διάρθρωση
Πρακτικά Συνεδριάσεων
Downloads
 
 

Εφημερίδα ΝΕΑ της Τούμπας

 

κλικ εδώ

 

Τελευταία νέα της ιστοσελίδας του Συλλόγου
Θέμα: χρονιάτικη εκδήλωση του συλλόγου, Προσφορές από πλευράς λουτροπόλεων και σχετικών φορέων PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018 19:26

Θεσσαλονίκη 5 Ιανουαρίου 2018

Θέμα: χρονιάτικη εκδήλωση του συλλόγου

Προς : Δημάρχους, προέδρους, διευθυντές Ελληνικών Λουτροπόλεων, ξενοδοχεία καταστήματα βιοτεχνίες κ.λ.π.

Θέμα : Προσφορές από πλευράς λουτροπόλεων και φορέων στη χρονιάτικη εκδήλωση απολογισμός δουλειάς 2017 του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.

Κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε, κύριε διευθυντή

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας κάθε χρόνο πραγματοποιεί εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη όπου είναι και η έδρα του συλλόγου με θέμα τον απολογισμό δουλειάς του 2017 και τον προγραμματισμό για το νέο έτος του 2018.

Σε αυτήν την εκδήλωση είναι καλεσμένοι Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι λουτροπόλεων, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του συλλόγου, φίλοι και αρκετοί φορείς της πόλης μας και όχι μόνο.

Επίσης λόγω του απολογισμού του έργου παρευρίσκονται από όλη την Ελλάδα δημοσιογράφοι με μοναδικό σκοπό την προβολή των Ελληνικών λουτροπόλεων μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια του συλλόγου, που εδώ και 13 χρόνια δίνει τη μάχη για ανάπτυξη και προβολή του θεραπευτικού μας τουρισμού, ζητούμε από τις λουτροπόλεις τη δική τους συμμετοχή σε αυτήν την εκδήλωση προσφέροντας όπως γίνεται κάθε χρόνο:

Λούσεις, διανυκτερεύσεις από ξενοδοχεία, restaurant και όποια άλλη προσφορά από φορείς που οι δραστηριότητές τους είναι συνδεδεμένες με τις Λουτροπόλεις της χώρας μας και όχι μόνο.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιείτε κάθε χρόνο στους δύο πρώτους μήνες του 2018 οπότε θα σας σταλεί και η πρόσκληση.

Από εσάς περιμένουμε με αυτές τις προσφορές να πείσουμε κυρίως τους νέους, αλλά και τους δημοσιογράφους, έστω με αυτές τις κληρώσεις, να επισκεφτούν τις ελληνικές λουτροπόλεις.

Επίσης σκοπός της προσπάθειας είναι η προβολή αυτού του Ελληνικού πλούτου, που αν τον αξιοποιήσουμε θα έχουμε θεραπευτικό τουρισμό από όλο τον κόσμο και για όλο τον χρόνο που είναι ένας από τους πρώτους στόχους του Πανελληνίου συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεως Ελλάδας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε.

Εμείς παρά τις οικονομικές δυσκολίες θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ανάπτυξη και προβολή για όλες τις λουτροπόλεις και όλες τις επιχειρήσεις γύρω από κάθε λουτρόπολη..

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Πρόεδρος

Αναστασιάδης Ανέστης

Ο Γενικός Γραμματέας

Αχιλλέας Μεταλούλης

Ο Ειδικός Γραμματέας

Κυφοκέρης Γεράσιμος

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018 20:01
 
Προς ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε. PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 08:42

Θεσσαλονίκη 9/10/2017

Προς ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.

Υπ όψιν κ. Φωτιάδη

Κύριε Φωτιάδη θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια διαφημίζουμε την εταιρεία Σουρωτή Α.Ε. και τα προϊόντα της στα δυο site που λειτουργούμε στα πλαίσια της συνεργασίας μας.

1ον Στο site του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στη δικτυακή διεύθυνση www.loutropoleis.com, όπου φιλοξενούμε και την διαφήμιση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς.

2ον Στο site ΤΑ ΝΕΑ της Τούμπας, στη δικτυακή διεύθυνση www.neatoympas.gr

Το κόστος για κάθε χρόνο ήταν της τάξης των 1.000 ευρώ που τα τελευταία δυο χρόνια δεν καταβλήθηκαν λόγω προβλημάτων της επιχείρησης.

Για το θέμα συζητήσαμε και με τον πρόεδρο της επιχείρηση κύριο Γιώργο Λόλα, ο οποίος είναι θετικός και μας ζήτησε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας, προκειμένου να έχουμε μία οριστική διευθέτηση του θέματος, σχετικά με τοα αν θα συνεχίσουμε αυτήν την συνεργασία με την ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε και με ποιους όρους.

 

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ανέστης Αναστασιάδης Αχιλλέας Μεταλούλης

 
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017 19:06

Θεσσαλονίκη 26/09/2017

Προς δήμο Βόλβης

Γραφείο δημάρχου κ. Διαμαντή Λιάμα

Κύριε δήμαρχε,

Μετά την ορκωμοσία σας στην θέση του δημάρχου Βόλβης με επιστολή μας στις 25 Αυγούστου 2014 σας θυμίσαμε την υπόσχεση που δώσατε προεκλογικά για την νέα λουτρόπολη της Απολλωνίας.

Σημειώνουμε ότι η νέα λουτρόπολη παρότι στοίχισε στο ελληνικό κράτος και την Ε.Ε. πάνω από 24 εκ ευρώ δεν έχει αξιοποιηθεί προς όφελος της απασχόλησης και της τοπικής κοινωνίας.

Πρόσφατα επισκεφτήκαμε για πολλοστή φορά την νέα λουτρόπολη με καλεσμένο τον βουλευτή και πρώην υπουργό κ. Μάρδα, προκειμένου να αναδείξουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Κατά την συνάντηση πληροφορηθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε η δικαστική διαμάχη μεταξύ δήμου και Τράπεζας Πειραιώς και ότι πλέον η νέα λουτρόπολη ανήκει στην πλήρη κυριότητα του δήμου Βόλβης.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να μας ενημερώσετε για την ακριβή νομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η νέα λουτρόπολη, καθώς και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα εκφράζουμε τη βούληση μας να συνδράμουμε το δήμο και να παλέψουμε από κοινού για αυτό το μεγάλο έργο, που αν λειτουργήσει θα δώσει νέα πνοή στο θεραπευτικό τουρισμό της περιοχής και σε όλο το δήμο.

 

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ανέστης Αναστασιάδης Αχιλλέας Μεταλούλης

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017 19:29
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΑΙΠΕΔ 22 3 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 11:21

ΠΡΟΣ ΤΑΙΠΕΔΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΡΕΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ .Μ.Μ.Ε.

Σκέψεις και απόψεις του επιστημονικού μας συνεργάτη που εργάστηκε επί 30 χρόνια σε μονάδες ιαματικού τουρισμού ως γενικός διευθυντής

Οργή και αγανάκτηση αισθανόμαστε, όταν μαθαίνουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ακόμα και αυτό το φυσικό αγαθό το ιαματικό νερό έχουν βάλλει στον κατάλογο προς πώληση, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δυναστών μας

Οι ιαματικές πηγές είναι γνωστές για τις θεραπευτικές ιδιότητες από την αρχαία Ελλάδα. Αναφέρονται στις ιαματικές πηγές ο ιστορικός Ηρόδοτο τον Ιπποκράτη, που θεωρείται ο θεμελιωτής της ιατρικής επιστήμης και πατέρας της υδροθεραπείας, όμως και πολλοί γιατροί ασχολήθηκαν με την υδροθεραπεία και την Ιαματική Λουτροθεραπεία όπως ο Ηρόφιλος, ο Ερασίστρατος , ο Ασκληπιάδης , Αγάθινος, ο Γαληνός , ο Ορειβάσιος , ο Παύλος ο Αιγινήτης κ.α.

Η Ιαματική Λουτροθεραπεία βρίσκει ευρύτερη εφαρμογή τους δύο τελευταίους αιώνες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη ( Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία , Ιταλία , Ουγγαρία ,Τσεχία, Σλοβακία)

Στην Ελλάδα οι χημικές αναλύσεις του νερού των πηγών άρχισαν να γίνονται από την εποχή του Καποδίστρια και του ΄Όθωνα (1830 – 1833).

Η αρχή στην οργάνωση των λουτροπόλεων έγινε στις αρχές του αιώνα μας. Το 1918 έγινε για πρώτη φορά ιδιαίτερη υπηρεσία ιαματικών πηγών στο τότε Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Το 1936 οι ιαματικές πηγές της χώρας μας μπήκαν στην αρμοδιότητα του τότε Υφυπουργείου Τύπου και Τουρισμού .

Το 1945 περιήλθαν στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού και από το 1950 μέχρι σήμερα υπάγονται στις αρμοδιότητες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ),

Η Ελλάδα είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες σε φυσικές πηγές. Οι περισσότερες πηγές βρίσκονται στα νησιά, στην Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία, Πελοπόννησος, Θεσσαλία, ΄Ήπειρο και Θράκη.

Η λουτροθεραπεία πλέον σε όλη την Ευρώπη σε παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα κέντρα ιαματικής θεραπείας είναι προσβάσημα σε κάθε πολίτη αφού η συνολική δαπάνη για προγράμματα λουτροθεραπείας επιχορηγείτε από τα ασφαλιστικά ταμεία. Στην Ελλάδα η κάλυψη της δαπάνης για λουτροθεραπεία από τα ασφαλιστικά ταμεία δυστυχώς τείνει να μηδενιστεί και η πρόσβαση των ατόμων κυρίως ηλικιωμένων που η λουτροθεραπεία είναι απαραίτητη για την υγεία τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη

Όλες αυτές τις λουτροπόλεις σε όλη την Ελλάδα τις επισκέπτονται για κούρα κυρίως άτομα με χαμηλά εισοδήματα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ιατρών

Δυστυχώς τα μόνα προγράμματα λουτροθεραπείας που υλοποιούνται σήμερα στη χώρα μας καλύπτουν μέρος της δαπάνης και γίνονται από τα υπουργεία πρόνοιας και άμυνας για συγκεκριμένες λουτροπόλεις.

Το κόστος της λουτροθεραπείας σε όλα τα σύγχρονα κέντρα ευεξίας έγινε υπερβολικά υψηλό, χωρίς όμως την πρόβλεψη από το κράτος για την πρόσβαση των ατόμων που η λουτροθεραπεία είναι αναγκαία για την επιβίωσή τους.

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση όλων των υποδομών με τις λουτροπηγές στο νομό Φθιώτιδας είναι απαράδεκτη και σε βάρος όλων των πολιτών που χρόνια τώρα κάνουν λουτροθεραπεία σε αυτές τις πηγές

Είναι βέβαιο ότι οποιαδήποτε επένδυση στο όνομα του ιαματικού τουρισμού στόχο έχει μόνον το κέρδος.

Η πρόσβαση σε σύγχρονες μονάδες ιαματικού τουρισμού γίνεται μόνο από υψηλού βιοτικού επιπέδου επισκέπτες και άρα απαγορευτική για αυτούς που 10ετίες τώρα έκαναν χρήση των ιαματικών υδάτων.

Η κυβέρνηση με λίγα λόγια θα απαγορεύσει σε όλους τους ντόπιους και μη πολίτες να κάνουν λουτροθεραπεία στην Φθιώτιδα

Σε αυτή την απόφαση του ΤΑΥΠΕΔ πρέπει όλοι μας να αντιδράσουμε και να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί πριν το κράτος καταφέρει να επιδοτεί χωρίς περιορισμούς την λουτροθεραπεία σε αυτούς που την έχουν ανάγκη

Ηλίας Σαχπατζίδης

Επιστημονικός συνεργάτης του πανελληνίου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας πράων μέλος του Δ.Σ.

Σιδηρόκαστρο 22.3.2017

 


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 11:26
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς ΤΑΙΠΕΔ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 11:45

Θεσσαλονίκη 20-03-2017

Προς ΤΑΙΠΕΔ

Κοινοποίηση: Υπουργείο Τουρισμού

 

Κύριε Πρόεδρε

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία για την αξιοποίηση έξι (6) λουτροπόλεων, και ειδικότερα των λουτροπόλεων Καμένων Βούρλων, Αιδηψού, Πλατύστομου, Υπάτης και Κύθνου.

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στην συνεδρίαση του στις 16-3-2017 συζήτησε το θέμα σχετικά με την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ για τις παραπάνω λουτροπόλεις και ευρύτερα το ζήτημα της ανάπτυξης του θεραπευτικού μας τουρισμού και τον τρόπο ανάδειξης και αξιοποίησης των παραπάνω λουτροπόλεων.

Το Δ.Σ. του πανελλήνιου συλλόγου μετά από ώρες συζήτησης και μεγάλο προβληματισμό κατέληξε στα εξής:

1ον Κρίνουμε κατ αρχήν ως θετική την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ για την ΑΞΙΟΠΟΙΉΣΗ όλων των λουτροπόλεων που έχει στη δικαιοδοσία του.

2ον Οι λουτροπόλεις είναι χώροι ίασης των πολιτών και η ανάπτυξη τους θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα την υγεία των πολιτών και τα χαρακτηριστικά ίασης της κάθε λουτρόπολης, όπως αυτά αναγνωρίζονται μέσα από της σχετική διαδικασία που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού.

3ον Να διασφαλίζεται η πρόσβαση στις λουτρικές εγκαταστάσεις, με χαμηλό κόστος, σε όλους τους πολίτες και να διαχωρίζεται σαφώς από την πρόσκληση ενδιαφέροντος, η λειτουργία των λουτρικών εγκαταστάσεων από τις υπόλοιπες υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν σε κάθε λουτρόπολη, όπως π.χ. ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γήπεδα αθλοπαιδιών, χώροι καλλωπισμού και ομορφιάς κ.α.

Τέλος ζητούμε να έχουμε και εμείς ως πανελλαδικός φορέας ενημέρωση για τις εξελίξεις προκειμένου να μπορέσουμε να συμβάλουμε με τις δίκες μας προτάσεις στην ανάπτυξη του εθνικού αυτού πλούτου.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης

Ο Γενικός Γραμματέας

Αχιλλέας Μεταλούλης


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 11:54
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Today: Ιαν 24, 2018